Om oss

Fodax grundades redan 1991 av familjen Ekman i den lilla byn Stensjön utanför Nässjö. Med en stark vilja att erbjuda hundar den mest naturliga och näringsrika kosten till ett överkomligt pris och gjord endast på svenska råvaror skapades vårt första foder. Vi ville skapa en produkt som inte bara smakade gott för hunden, utan som också gav den alla de näringsämnen den behöver för att må bra, och för presterande hundar att prestera på topp.

Genom åren har vi fortsatt utveckla våra foder för att möta hundars individuella behov. Idag är varumärket fortfarande familjeägt, det drivs av sonen Emil Ekman men ägs av den finska familjeägda köttproducenten Snellman. Tillsammans har vi över 50 års erfarenhet av att tillverka högkvalitativa hundfoder.

Vi är stolta över vår tillverkning som sker i vår egen moderna fabrik i Nässjö, en av de mest avancerade anläggningarna för tillverkning av färskfoder i Europa. Vi tror att maten vi ger våra hundar är en viktig del av deras hälsa och välmående, och därför strävar vi alltid efter att göra det bästa för våra fyrbenta vänner.

Fodax är en berättelse om passion, kärlek och omsorg. Vi är stolta över att erbjuda ett svenskproducerat och mest prisvärda färskfodret på marknaden, och vi hoppas att vi kan fortsätta att vara en del av din hunds liv i många år framöver!

LÄTTHANTERLIGT • SVENSKT • NATURLIGT • FRISKARE HUNDAR

Carina

Carina

Order & administration

Ekonomiassistent, logistikansvarig för Fodaxbilen och support för återförsäljare. Carina är en känd röst för många kunder då hon haft hand om kundservicen i många år. Hon har alltid koll på läget speciellt när dom andra inte har det.

Emil

Emil

Verksamhetsansvarig

Emil Ekman är den drivande kraften bakom Fodax och har vuxit upp med varumärket som hans föräldrar startade. Han är fast besluten om att ge hundar det bästa möjliga när det gäller färskfoder, vilket är grunden för Fodax.

Jevgenis

Jevgenis

Produktionsansvarig

Har stenkoll på allt som händer och sker i produktionen och närmsta chef för alla de anställda i produktionen. Det han inte kan om fabriken är helt enkelt inte värt att kunna.

Anton

Anton

Säljare

Kontaktperson för alla våra återförsäljare. Enkel att känna igen tack vara sin skånska dialekt. Anton är väldigt driftig och målmedveten med flera års erfarenhet av färskfoderbranschen.

Peo

Peo

Alltiallo & Chaufför

Varför gå i pension när man kan jobba, det är Peos filosofi och vi är evigt tacksamma för det! Hjälper till med lastbilarna, lasta, lossa, hämta råvaror och kör Fodaxbilen!

Mia

Mia

Chaufför

Mia är kvinnan med koll och hennes filosofi är att problem är till för att lösas! Social, glad och alltid svar på tal med sin dialekt från höglandet beskriver henne bäst!

Christian

Christian

Chaufför

Vår glada chaufför med dialekt från Västergötland! Påhittig, social och driven är bra ord för att beskriva Christian.

Daniel

Daniel

Sociala medier

Har alltid många bollar i luften och är bland annat vår fotograf samt rattar våra sociala medier

Klarna payment logos